Skip to main content

Nieuws

Voortaan verplicht inschrijven voor voedselpakketten

Wil je een voedselpakket of groenten- of fruitpakket? Vanaf september 2023 moet je hiervoor inschrijven. Voor het eerstvolgende voedselpakket op 13/10 en 14/10, schrijf je ten laatste op maandag 2 oktober  in:

  • bij Monique De Witte
  • gsm 0472 41 65 37
  • via sms of whatsapp
  • vermeld: jouw familienaam + ik wens een pakket

Niet inschrijven = géén pakket
Inschrijven en niet ophalen = volgende bedeling krijg je geen pakket


Houdbaarheid van voeding

Bij de verdeling van de voedselpakketten houden we uiteraard altijd rekening met de houdbaarheid van de voeding. Omdat er soms verwarring is tussen “tenminste houdbaar tot ” en “te gebruiken tot” duiden we hieronder het verschil:


Tijdelijke stop voor schenken van kledij

Dankjewel voor de vele tweedehands kledij die we mogen ontvangen! Maar we zijn ook een beetje overweldigd. Op dit moment hebben we een te grote stock en kunnen we het sorteren even niet meer bolwerken. Daarom vragen we om in september 2023 geen nieuwe spullen meer te brengen. Je kan er altijd mee terecht in een kringwinkel in je buurt. Bedankt voor je begrip.


Wijzigingen IT-activiteiten

Er zijn een aantal wijzigingen in de data van de IT-ondersteuning. Je vindt het juiste programma hieronder en bij het aanbod van IT-ondersteuning. 

  • 11 september van 10u tot 12u: Digiclub vrij inloopmoment
  • 9 oktober van 10u tot 12u: Digiclub + Workshop communicatie-apps. Tijdens deze digiclub leer je populaire communicatie-apps kennen. We sms’en nog altijd, maar apps zoals WhatsApp bieden veel meer mogelijkheden. Je kan makkelijk beelden of een gesproken boodschap verzenden. Zelfs gesprekken in groep zijn mogelijk. Hoe installeer je de app? Hoe werkt die in de praktijk? En wat is het verschil met andere communicatie-apps zoals Facebook Messenger, Viber of Signal?
  • 13 november van 10u tot 12u: Digiclub vrij inloopmoment
  • 11 december van 10u tot 12u: Digiclub + Workshop Itsme, Mijn Burgerprofiel, eBox. Tijdens deze digiclub leer je hoe je toegang krijgt tot allerlei sites met persoonlijke info, zoals Mijn Burgerprofiel en eBox. Daarvoor maak je gebruik van Itsme. We gaan na hoe je Itsme installeert en gebruikt en welke andere websites je er ook mee kan bezoeken. Neem je e-ID-code (code identiteitskaart) en/of je bankkaartlezer en bankkaart mee.

Fietsen

We hebben een beperkt aantal fietsen voor volwassenen ter beschikking. Indien je interesse hebt, gelieve ons te contacteren. We bekijken dan wat mogelijk is om je te helpen.